Home

Berlijn marathon wederom erg nat

Zaterdag 25 September was de marathon van Berlijn er weer. Ook deze keer was het weer erg nat. Zo nat dat Ed afzag van deelname.

Zie voor een filmpje ook 

LINK

Zaterdagochtend vertrok ik vroeg via Weeze naar Berlijn. Daar aangekomen eerst naar de "Vital beurs" om je startnummer op te halen. Deze beurs is een soort van hardloop/skate beurs en werd gehouden op het oude vliegveld van Berlijn (Tempelhof). De geur van de tweede wereldoorlog ruik je er nog. De  nadruk op deze beurs ligt op hardlopen; voor skaters valt er nauwelijks een koopje te scoren. Maar het is er wel gezellig (en druk). Daarna naar het hotel gegaan; een goedkoop hotel in het hartje Berlijn onder Russische leiding. Snel een bord spagetti gegeten in een Italiaans restaurant en toen begon ik al wat donkere wolken te zien. Weert terug omkleden en op naar de start met de metro. Inmiddels is het al flink aan het plensen.

De start-finisch lokatie is erg groot en ik zoek een tentje op om zo pas op het laatste moment om te kleden. Kleingzak afgeven en samen met nog 8000 andere skaters op naar de start. M´n skate binding gaat nog los en van m´´n speld van het rugnummer maak ik professorisch een schroevendraaier om het weer te herstellen.

Als het startschot klinkt zet ik mij in beweging op het natte wegdek. Bij elke afzet voel je de wielen glijden. Om balans te blijven houden skate je veel met de handen los en dit vergt de concentratie erg veel van je vermogen. Na 1 uur 38 kom  ik over de streep; koud en vermoeid, zoals je op de foto kunt zien. Snel weer omkleden en weer terug naar het hotel voor een warme douche.

S´ávonds naar de skater/disco/party (Henk, hij was deze keer wel leuk) en de volgende dag op naar de marathon zelf. Hier doen bijna 50000 lopers aan mee!

Nog een filmpje gepakt (voor insiders "The America"; geen aanrader) en weer terug vliegen naar Weeze.

Voorlopig voor mij geen Berlijn meer. Het regent er altijd (behalve als ik eens een jaartje niet ben), het stinkt in de metro en de gebouwen zijn grau. Volgend jaar ga ik misschien Keulen weer eens proberen.

Voor diegene die Berlijn nog nooit gedaan hebben is het zeker een aanrader want dit is het grootste skate evenement ter wereld en dat moet je zeker eens meegemaakt hebben.

John

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar