Home

Veel SNH deelnemers aan de Maas en Waalse Dijkenloop

SNH goed vertegenwoordigd bij Dijkenloop 2010-09-07

Op zondag 5 september hebben zo’n 12 leden van onze vereniging meegedaan aan de skeelertocht in Beneden Leeuwen.

Jan, Marcel en ondergetekende zijn om 8. 10 vertrokken uit Heumen richting Beneden Leeuwen. Jan wilde er op tijd zijn om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de tocht. Ed moest er op tijd zijn om onze Flyers van de tocht op 12 september te verspreiden in hier en daar op te plakken. Na verloop van tijd druppelden meerdere leden van SNH binnen. Ine, Monique, Jolanda, Orna, Sjef, Theo, Evert, Hielke, Mike en Franklin. Mike wil zijn enthousiasme doorgeven en ging samen met zijn zoon voor de 20 km.

Toppie !

Na enkele kopjes koffie en voor sommige een energiedrankje op naar de kleedkamers waar het zo als altijd een drukte van belang was. Het is maar goed dat vele deelnemers zich bij hun auto omkleden.

Om kwart voor tien richting de startplaats alwaar het al een drukte van jewelste was. De “snelle”mensen van SNH zochten een plekje vlak bij de startstreep, anderen vonden een plekje lekker achteraan waar het rustig was. Precies om 10 uur werden wij weggeschoten. De eerste paar honderd meter in Beneden Leeuwen is altijd moeilijk door de drukte, bochten, klinkers en het klimmetje naar de dijk. Toen ik boven op de dijk aankwam was de eerste groep voor mij al onbereikbaar. Ze reden al zo’n 100 meter verderop. Gelukkig voor SNH zaten Jan en Marcel wel in deze kopgroep en daar zouden ze blijven tot aan de eindstreep! Geweldig jongens.

Deze groep raffelde de 50 km af in 1 uur en 37 minuten. Ondergetekende heeft er enkele minuutjes langer over gedaan.Voor Evert was het zijn eerste 50 km. Pas in

april/mei volgde hij zijn eerste skeelerlessen bij SNH. Hij finishte ruim binnen de

2 uur: 1.56.47 Applaus ! En dat geldt natuurlijk voor iedereen. 50 km is niet niks!

De route in van de Dijkenloop is schitterend. Via Beneden-Leeuwen naar Boven Leeuwen, Appeltern, Maasbommel, Alphen, Dreumel en Wamel terug naar Beneden Leeuwen.

De eerste helft van de route had iedereen lekker de wind in de rug. Mijn groepje reed hier gemiddeld 34 km per uur. Na de brug van Tiel was het uit met de pret en was het werken tegen de wind in naar de eindstreep. Ik heb ze niet horen klagen maar ook voor de langzamere rijders moet dit hard werken zijn geweest.

Mike en co kwamen mooi samen,tussen de laatste vijftigers,over de finish.Kijk maar naar de fotoos op: www.oypo.nl/fotofl en op http://picasaweb.google.nl/marcel.koot/20100905_dijkenloop?feat=email#

Na afloop hebben wij rustig op elkaar gewacht en onder het genot van een drankje nog even nagenoten van deze schitterende dag. Wat was het weer mooi. (letterlijk en figuurlijk)

Volgend jaar zijn wij er weer.

Ed  Luisman / (H.Roelofs)

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar