Home

Marathon Koblenz 2010

Drie maal een PR op een fantastisch Mittelrhein Marathon in Koblenz
Het SNH drietal, John, Ed en Henk wilden toch nog eens graag naar het Duitse Koblenz.. Vorig jaar werd op de valreep het uitstapje geannuleerd wegens zeer slechte weersvoorspellingen. Achteraf bleek dat terecht wat er viel zeer veel regen tijdens de marathon voor Inline-Skaters. Nu waren de vooruitzichten goed. Tot laat in de avond zou het droog blijven. Daar op de rechte Strecke, helemaal langs vadertje RIJN, moest toch een snellere tijd dan in 2008 kunnen worden gereden......Maar niemand durfde dat te zeggen ! Het zijn toch maar even 42,195 km. Met de trein werd je naar de start in Oberwesel vervoerd om in Koblenz te finishen daar waar moedertje MOEZEL in de RIJN stroomt. De wind op de afgesloten B9 stond redelijk gunstig. Het ging hard, heel erg hard. Deelnemers in 3 treintjes naast elkaar op de weg switchten overmoedig van de ene naar de ander. Witte streep in het midden. Elkaar aantikken. Dit veroorzaakte veel valpartijen. Scheldpartijen. Twee rijen !!  Het ging angstig hard. Met 30 kilometer(gemiddeld ! ) onderuit gaan...Liever niet.

Dat geeft op zijn minst skeelerexeem. Van de prachtige omgeving was weinig tijd om van te genieten. Opletten! Nu nog dat stuk over het Kopfsteinplaster. Een stukje over heel moeilijk, stijgend wegdek van kinderkopjes in het toeristisch dorpje Breij. Doorgaan. Er zit een mooie tijd in ! Nog een klim vooraan in Koblenz. Geen drinken meer, zegt John. Nog 8 kilometer. Solo naar de finish. Het werd me te roekeloos in het treintje, zegt Ed. Genieten van het applaus, zegt Henk. Daar is de boog met de bruine matten. Het is gelukt.

Allemaal een super race, die in alle opzichten goed afloopt. Bruto zelf getimed resp: 1uur 17     1uur 21   1uur 22. Voor iedereen in ieder geval een Persoonlijk Record. Nog nooit eerder waren ze zelf sneller op de marathon !  De netto tijden zien we morgen wel op de site van Mittelrhein-marathon.

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar