Home

Andries Brans 200km skeelertocht Oude Pekela

16 juni 2012 Oude Pekela:

De tocht heet de Andries Brands classic, genoemd naar de organisator van vele skeelertochten in het noorden van het land die vorig jaar overleden is.
Bastian de Weerd en Ed Luisman hebben aan deze lange tocht meegedaan. Ook zijn vader en broer waren van de partij.
's Morgens om 3.30 vertrokken in mijn auto vanuit Middelaar om twee en een half uur later in Oude Pekela aan te komen. Het is altijd leuk om al die oude bekenden weer te zien. Het groepje lange afstandrijders in Nederland wordt steeds kleiner.
Aan de start stonden 29 stoere mannen en jawel, ook 1 vrouw.


De tocht heeft ongeveer 45 vrijwilligers nodig om goed te draaien. De hele dag hebben wij voor en achter het peloton een politiewagen gehad. Toen wij via de Blauwe Stad de grens met Duitsland over gingen kwamen er nog 2 Duitse motoragenten bij. De tocht gaat in principe van Oude Pekela naar het Duitse stadje Leer en via een andere weg weer terug.
De hele dag goed weer gehad, alleen bij de start 90 minuten motregen en halverwege een geweldige stortbui. Best wel lekker verfrissend hoor! Het is maar wat je mooi weer noemta.
Bijna de gehele route prima asfalt gehad behalve 25 km voor het einde. Een landweg met een lengte van ongeveer 6 kilometer met dat heerlijke asfalt en kiezels. Goede massage voor de voeten maar het peloton had er veel moeite mee.
Ook 10 km voor het einde nog een stukje van 4 km met versleten asfalt. Het resultaat was 2 uitvallers en een peloton dat gebroken over de finish kwam. Bastian heeft de laatste 20 km op kop gereden omdat onze beide voorrijders het niet meer aan konden. Super hoor, Bastian.
Wij zijn 's morgens om 7 uur vertrokken en 's avonds om 19.15 waren wij weer binnen. Onderweg 7 pauzes gehad met een meer dan voortreffelijke verzorging.
Voor de liefhebbers was het een super dag met dank aan alle vrijwilligers!

Ed Luisman

Een video staat op Youtube klik op hiernavolgende link voor t korte filmpje.
http://www.youtube.com/watch?v=uZ9nDelZy2Q&;feature=player_embedded&noredirect=1

Foto's van deze tocht zijn momenteel te vinden op www.skeelertouren.nl Klik op Foto's in het linkermenu!!!!

of klik op onderstaande foto en u wordt doorgestuurd naar onze SNH Picasa website voor een selectie van de foto's.

Zoeken

Komende activiteiten