Home

Marathon Berlijn 2012

2 deelnemers SNH niet betrapt bij Berlijn Inline marathon!

KLIK voor meer fotoos in PICASA


Vrijdag 28 september 2012 zijn 4 leden van SNH in de auto vertrokken naar Berlijn om daar aan de grootste inline marathon ter wereld deel te nemen.

Wij zijn s’ morgens om 9.00 uur vertrokken uit Middelaar en s’ middags om 3 uur bij ons appartement aangekomen.

Ed had het idee om 4 fietsen te huren om Berlijn zo op die manier ons de komende 3 dagen te verplaatsen. Na enig zoeken hadden wij rond 5 uur eindelijk onze fietsen en daar gingen de mannen. Joop, Marcel, Henk en Ed. Eerst naar Tempelhof, een oud ongebruikt vliegveld om onze startnummers op te halen. Er is daar ook een beurs voor lopers en skaters. Heel groot en van alles heel veel.

Toen op naar Potsdammerplatz. Joop helemaal enthousiast dat het allemaal ze lekker ging op de fiets. Geen files, geen parkeerproblemen en best wel snel. Van de Potzdammerplatz richting Judengedenkmal en vandaar uit richting Brandenburgertor al vanwaar zaterdag de start zou plaatsvinden. Marcel en Joop zouden hier voor het eerst rijden en zij namen dan ook alles nauwkeurig op. Onvoorstelbaar hoe groot alles is. Op zaterdag zullen hier 7000 skaters vertrekken en zondag 50000 lopers.

De rest van de dag lekker gegeten en natuurlijk wat gedronken.

 

De volgende dag D-Day!

John voegde zich nog bij onze groep. Hij was met wat vertraging met het vliegtuig gekomen.

De start zou om 15.30 plaats vinden dus na weer wat sight seeing waren wij om 13.00 uur weer in ons appartement. Hier omkleden en toen in een kleine 20 minuten naar de start. Hier hebben wij ons gereed gemaakt voor de start. Om 14.30 was iedereen klaar en zijn wij op weg gegaan naar het startblok. De start vindt plaats op de Strasse der 17 Juni. Dit is een 6-baans weg met in het midden een berm. Er zijn startvakken op je persoonlijke PR. In vak A de profs, in B iedereen sneller dan 1uur en 23 minuten.

In C iedereen tussen 23 en 28 minuten . In D tussen 28 en 35 minuten en in E, dat veruit het grootste vak was, de rest.

Henk, John en Ed hebben een PR onder de 1 uur en 23 minuten, Joop en Marcel NOG niet.

Op een slinkse manier zijn beide heren toch in vak B gaan staan. Best wel spannend maar ze zijn niet betrapt.

Om half 4 de start onder een onnoemelijk lawaai van muziek. Een heel aparte ervaring. Marcel stoof natuurlijk als eerste weg en de rest van SNH, ieder op hun eigen manier volgden. Bij de finish zagen wij elkaar weer. Iedereen uitgeput en met zijn eigen verhaal.

Het komt er op neer dat tijdens de gehele wedstrijd je inhaalt en ingehaald wordt. Meestal gaat het heel hard en er waren gedeeltes bij waar de snelheden opliepen tot boven de 40 KM per uur. Bij die snelheid was er zelfs een valpartij in mijn groep. Als dat gebeurt sta je natuurlijk helemaal stijf van de spanning.

De route gaat dwars door Berlijn en er staan langs de hele route veel toeschouwers en de laatste kilometer is niet te beschrijven want dan staan de mensen rijen dik langs de kant en ze maken allemaal een onnoemelijk lawaai. Gelukkig zijn wij er allemaal heel vanaf gekomen. Alleen Marcel had een paar schrammetjes.

 

Hieronder de resultaten:

Naam       plaats totaal mannen   plaats leeftijdsgroep     tijd

 

Marcel      236                             91                              1.18.21        

John         371                             140                            1.23.15

Joop         389                             91                              1.23.21

Henk         603                             28                              1.27.33

Ed            703                              37                              1.28.44

 

Uitstekende resultaten vooral als je bedenkt dat er zo’n 7000 mensen mee deden.

Na alle emoties en een lekkere douche zijn wij de inwendige mens wat gaan versterken en tegelijkertijd hebben wij onze dorst flink gelest.

Rond 0.100 lag de hele meute weer lekker te slapen. De volgende dag hebben wij nog enige tijd naar de lopers gekeken en rond 14.00 uur op weg naar huis gegaan.

Om 19.30 stonden wij weer in Middelaar, moe maar voldaan.


Wilt u meer fotoos zien? Klik op bovenstaande foto van de Brandenburger Tor en u gaat naar PICASA voor meer foto's.

Zoeken

Komende activiteiten