Home

16 december: opening Natuurijsbaan Heumen

Precies 10 jaar geleden is de skate en natuurijsvereniging Heumen opgericht. Eén van de doelstellingen was het maken van een natuurijsbaan.

De natuurijsbaan is gemaakt aan de Maasstraat in Heumen; dicht bij de sportvelden. Nagenoeg wekelijks is er afgelopen jaar aan gewerkt door vele vrijwilligers. In de zomer met 25 graden buiten scheppen aan een natuurijsbaan: een grotere tegenstelling kun je niet bedenken! Achter de schermen was het bestuur al jaren bezig met het rond krijgen van de benodigde vergunningen en de financiering. Mede dankzij de bereidwilligheid van de Gemeente, de Heumense bevolking, de omliggende verenigingen en de sponsoren is de klus geklaard.

Het is een 300 meter baan geworden met een breedte van 12 meter. Hoewel iets korter dan de officiële 400 meterbaan, hebben de bochten een ronding volgens de KNSB normen. Om deze baan aan te leggen moest er eerst een ronde van 300 meter gegraven worden. Deze ronde is waterdicht gemaakt en weer afgedekt met grond en gras. Naast de baan is een waterbron geslagen zodat als het maar even vriest er water op de baan kan worden gepompt.

Midden in de baan ligt al enige tijd een voetbal trapveld en een skate plein. Ook is de baan zo aangelegd dat er eventueel in de toekomst ook nog een 200 meter skate baan met schuine bochten kan worden verwezenlijkt. Hopelijk kan iedereen, van jong tot oud uit de omgeving na enige nachten vorst genieten van het veilige natuurijs.

Uitnodiging Opening Natuurijsbaan Heumen 16 december

Dat de natuurijsbaan nu gerealiseerd is willen wij vieren op zondagmiddag, 16 december om 15:00 uur. Op dat tijdstip zal de voorzitter van de SNH de baan openen door de baan vol te laten lopen met water.  Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij deze opening onder het genot van een hapje en een drankje.

Hopelijk zal het spoedig gaan vriezen en kunnen we met z’n allen gaan genieten van de vele inspanningen. Onder de genodigden van de opening zijn de SNH leden, vertegenwoordigers van de gemeente Heumen, omwonenden, sportverenigingen uit Heumen en de sponsoren.

Zoeken

Komende activiteiten