Home

SNH war dabei in Koblenz

Zondag 26 mei maakten 9 (!) SNH-ers de reis naar Koblenz om daar een inline marathon te rijden.

Om 7.30u vertrokken we met 7 man bij de winkel van Brun. Na een voorspoedige autoreis we in een triest Koblenz aan: regen, regen en nog eens regen.

Bij de inschrijving was niet veel te doen. De lopers waren al aan het lopen (waren om 8.00u gestart) en veel skaters waren vanwege het weer thuis gebleven. De grote beurs die altijd veel bekijks trekt, bleek de dag ervoor al gesloten vanwege de zondagsrust.

alt

Wij zijn, nadat wij onze startbewijzen hadden opgehaald, in een gezellig restaurantje gaan zitten. Koffie und Kuchen en de anderhalfuur waren zo voorbij. Terug naar de auto alwaar wij ons omgekleed hebben. Daarna een kwartiertje lopen naar het station en……..daar stonden Lea en Frans!

Na een paar hartelijke knuffels de trein in die ons 20 km. stroomopwaarts bracht. Bij de start was het al een en al bedrijvigheid, want de professionals zouden 30 minuten voor ons starten en stonden gereed om te vertrekken. Het regende nog steeds. Na een kort overleg besloten Lea, Frans en Henk niet te starten.

Joop, Jan en Marcel gingen met de snelle jongens mee en Bastian, John en Ed kozen er voor hun eigen tempo te gaan rijden.

De marathon zelf was heerlijk. Ondanks de constante regen hebben wij niet veel last van de gladheid gehad. Het asfalt was over het algemeen prima. Er zit 10 kilometer voor de eindstreep wel een strook van 300m. klinkers. Nou, dat stukje was dus spiegelglad. En er stonden daar behoorlijk wat ramptoeristen langs de kant. Bij de finish bleek dat Jan, Marcel en Joop een tijd hadden van 1 uur en 31 minuten, Bastian 1 uur en 45 minuten en John en Ed een tijd van 1 uur en 46 minuten.

De grootste verrassing moest echter nog komen. Na het finishen sloeg de afkoeling snel toe. Koud en nat tot op het bot gingen wij na enig zoeken en vol verwachting naar de douches. Helaas, deze waren ijs- ,maar dan ook ijskoud!

Na deze ervaring hebben wij zoals ieder jaar een heerlijke schnitzel gegeten en toen weer naar huis. Om 21.00 uur stonden wij weer bij Brun voor de deur. Ondanks de tegenspoed van boven een bijzonder geslaagde dag!

Volgend jaar gaan wij weer, ons bescheiden wensenlijstje:

  • meer SNH leden mee
  • mooi weer
  • warme douches!

Ed Luisman.

Zoeken

Komende activiteiten