Home

Tweede ledentocht SNH met veel hindernissen

Onder goede weersomstandigheden is op 25 augustus de tweede ledentocht van SNH verreden.

Er werd gestart bij restaurant TOK TOK op de Ginkelse hei.

Frans kreeg eindelijk de kans om zijn vorig jaar uitgezette tocht aan ons te tonen. Met 19 leden waar onder twee op de fiets werd om 10.10 aan de tocht begonnen. Het eerste stuk over super betonplaten dwars over de hei. Maar zoals we verwachten duurde dit niet lang. Via smalle en soms hobbelige fietspaadjes reden wij richting Mossel. Onderweg kwamen wij allerlei opstakels tegen zoals wildroosters, hellinkjes, afdalingen en natuurlijk wat haakse bochten. Allemaal goede oefeningen voor de nieuwelingen in onze groep. Na een uur ( 6 kilometer!) bereikten wij ongeschonden restaurant de Mossel. Na een lekker kopje koffie op naar de volgende rustplaats, Otterlo.

Ook hier weer een zeer afwisselende kwaliteit van het fietspad maar mooi dat ’t was!!

Iedereen genoot dan ook met volle teugen. Jammer dat onze meeste geroutineerde skeeleraarster liefst twee maal in het zand dook. Maar ik moet eerlijk zeggen Jolanda, de fietspaden waren soms wel erg smal.

Na een break in Otterloo zijn we begonnen aan de derde etappe. Natuurlijk hadden wij na een paar kilometer weer een stop voor een picknick.

Deze vond plaats op een meer dan mooie plaats midden op de hei. Om 14.10 waren wij weer terug bij de parkeerplaats alwaar Frans voor een versnapering en drinken zorgde. Gemiddelde snelheid was dus 6 km/uur. Voorwaar geen slecht resultaat!

Al met al een zeer geslaagde tocht en Frans, namens alle deelnemers nogmaals hartelijk bedankt.

Was getekend, Ed Luisman

Meer foto's op Picasa.

alt

alt

Zoeken

Komende activiteiten