Home

SNH goed vertegenwoordigd bij Dijkensport in Beneden-Leeuwen

Afgelopen weekend heeft de skeelertoertocht in Beneden-Leeuwen plaats gevonden.

Dit evenement wordt altijd goed bezocht en ook dit jaar waren er weer veel deelnemers.

SNH was dit jaar weer ruim vertegenwoordigd met in totaal 15 mensen!

Bij de start om 10.30 zochten Jan, Joop, en Marcel de voorste rijen op. Het doel was om zo lang mogelijk met de snelste groep mee te rijden. Als ik goed ingelicht ben hebben ze dat ongeveer 15 kilometer volgehouden. Daarna hebben ze een eigen groep gevormd met nog 3 of vier rijders van elders.

Deze rijders hebben ze geprobeerd af te schudden, maar dat is niet gelukt. Jammer voor Marcel dat hij af en toe iets in moest houden, anders had er zeker een PR ingezeten. Nu kon alleen Joop een PR bij schrijven. Drie minuten eraf, goed gedaan jochie! Tijd: 1.38 en nog wat

Henk, John en Evert besloten bij de start alleen hun geluk te proberen. Vooral Evert, die een beetje ziek was, moest dit bijna bekopen. De SNH trein ging 9 seconden later over de streep dan hij! John en Henk finishten in een tijd van 1.43 en 1.46.

De middelste groep bestond uit Jolanda, Monique, Hielke, Franklin, Hubert en Ed. Deze groep had besloten zo lang mogelijk bij elkaar te blijven. Onder aanvoering van Ed werden de eerste kilometers voortvarend gereden. Vele skaters werden ingehaald en de groep met de SNH-ers op kop werd steeds groter. Monique werd het al snel te veel en moest afhaken. Ik geloof dat Hielke bij haar is gebleven.

Op de dijk aangekomen werd er door de 3 SNH mannen hard doorgewerkt om de groep van de IJsvogels in te halen. Toen dit gebeurd was  knokten de IJsvogels zich nog een maal langs ons, maar toen was het verzet gebroken. Het kopwerk werd uitstekend gedaan door de SNH-trein en 1 man van IJsvogels. De rest van de tocht is iedereen, ongeveer 50 rijders, keurig achter ons aan blijven rijden. Voor Jolanda was het na 30 kilometer welletjes en moest zij eraf en is in een rustiger tempo naar de finish gereden. De groep arriveerde uiteindelijk in een tijd van 1.53 en nog wat.

De laatste groep werd gevormd door Gosee, Wim en debutant Annelies.  Deze mensen hebben 20 km gereden. Zij zijn in Dreumel de dijk opgestapt.  Door de wind was het niet eenvoudig om een goede snelheid te houden. Vooral de laatste kilometers van Boven Leeuwen naar Beneden Leeuwen waren extra zwaar. Toch zijn ook zij moe maar voldaan over de finish gekomen. Bravo! Na afloop nog lekker even met zijn allen nagepraat in de kantine en toen voldaan weer terug naar huis.

Al met al een geslaagde tocht. Volgend jaar gaan we weer en dan met nog meer SNH-ers!

Ed Luisman.

PS: de officiële uitslag vind je hier.

alt

Zoeken

Komende activiteiten