Home

Jan de Weerd is Toerkanjer

6 oktober,organiseerden de OMNI Skaters uit Alphen a/d Rijn de laatste toertocht van de KNSB kalender van het seizoen 2013.

Mijn autorit naar de startplaats begon in dichte mist. Na Den Bosch kwam er wat helderheid en in Alphen a/d Rijn scheen  de zon en bleef ons plezieren tot wij de tocht van 115 kilometer hadden voltooid.

Via Boskoop, Leiden, Wassenaar naar de kust. Veel dagjesmensen gingen bij het Wassenaarse Slag het strand om op hun manier te genieten. Wij reden over prima fietspaden door de duinen naar Katwijk om daar, na ongeveer 55km de tweede rust te nemen. Er was nagenoeg geen wind aan de boulevard en temperatuur was ongewoon.Wij konden een kwartiertje genieten van zon, zee, warme bouillon, banaan, fruit, krentebollen enz. alt

De derde rustplaats was na 85 km, midden in de Haarlemmermeer. Veel boten voeren op allerlei vaarten en havens. Dit zou weleens de allerlaatste zomerse dag van 2013 kunnen zijn. Nu al tevreden gingen allen de laatste 30 kilometers achter de voorrijders aan. Goed begeleid door motorrijders, fietsers en bezemwagen met EHBO.

Een prachtige tocht, met liefde georganiseerd. Deze moet op de kalender blijven.

Deze dag zal Jan de Weerd ook blijven heugen. Jan, vader van onze Bastiaan, bleef in kilometers zijn mede skater Gerwin 6 kilometers voor en won het Toerkanjer klassement van de KNSB 2013. Bijna 3000 km skate hij deze zomer, in de officiele toertochten, bij elkaar. Ik vroeg hem zijn of die 6 km verschil in Heumen gemaakt zijn door de 66 km pelotonstocht ?

“Nee, ik reed ergens anders, voordat ik aan de pelotonstocht meedeed, snel een vrije tocht met mijn zoons”. Bij de dames ging Sina weer met de titel naar huis.

In 2011 was Gerwin uit Bemmel de winnaar, vorig jaar Wim Ijpelaar. Volgend jaar nieuwe kansen, zei Jan. Ik doe dan daaraan niet meer mee. Anders krijg ik een echtscheiding.

Mijn eerste toertocht was dit jaar in maart de bloesemtocht in Heerde. Dat ging tussen tussen de sneeuwbuien door en met ijs op de sloten. Met deze laatste van de OMNI skaters bij 16°C aan de kust en alle andere tussenliggende tochten geven mij dat heerlijke buitensport gevoel.

En volgend jaar weer hopelijk velen met mij. Of je nu veel of minder veel kilometers maakt.

Zoeken

Komende activiteiten