Home

Heumen on Wheels groot succes!

Heumen on wheels 2014

Eerst 2 praktische zaken:

  1. Voor foto's klick hierop.
  2. Er zijn nog enkele gevonden voorwerpen te weten een helm, een shirt een onderbroek en een bril. Mocht hiervan iets van jouw zijn stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Op zondag 4 mei is onder schitterende weersomstandigheden Heumen on Wheels verreden. Liefst 105 skaters en 4 steppers namen aan de tocht deel. Men kon verschillende afstanden rijden variërend van 14, 25 en 66 kilometer.

De eerste 2 afstanden waren vrije tochten. Iedereen kan dan in zijn eigen tempo de gekozen afstand rijden. De routes waren duidelijk aangegeven met pijlen op de straat. Op de Maasdijk nabij Overasselt stond een kontrolepost alwaar iedereen voorzien werd van eten en drinken.

Door het mooie weer was het hier een drukte van belang. Jammer dat wij nagelaten hadden de tent vast te zetten. Bij de enige windvlaag van de dag vloog de tent pardoes tegen de auto van Wim. Jammer van de krassen maar wij nemen aan dat de verzekering dit wel zal vergoeden.

 

De tocht van 66 kilometer was de meest favoriete afstand. Liefst 70 deelnemers kozen ervoor deze uitdaging aan te gaan. De skaters kwamen uit het hele land en er waren zowaar enkele mensen uit de omgeving van Kleef gekomen.

Om 10 uur vertrok de karavaan voorafgegaan door een geluidswagen en verder begeleid door motorrijders en fietsers.

Via Overasselt ging het door de Hatertse vennen naar Wijchen, Leur en Hernen. Hier was de eerste stop. Men heeft er hier zo’n 30 km op zitten. Na de inwendige mens goed verzorgd te hebben ging de karavaan verder via Batenburg naar Appeltern. Hier werd voor de tweede maal gestopt voor een korte rustpauze.

Vanaf deze stop veranderde de tocht in een vrije tocht. De snelle mannen, waaronder Jasper en Gijs, konden niet wachten om te vertrekken. Na wat vermanende woorden van Ed stormden de eersten de dijk op richting Heumen. De rest volgde, in kleine of wat grotere groepjes en ieder in een tempo wat hij/zij prettig vond. Afgezien van een kleine valpartij van 2 skaters uit Stevensbeek, vlak bij de finish, is alles prima verlopen.

Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag en hopen op dezelfde grote opkomst volgend jaar.

 

Leukste kompliment dat ik gehoord heb:

“bedankt voor deze mooie vakantiedag”

 

Ed Luisman

Zoeken

Komende activiteiten

22-mei-2019 16.00 Skeelercursus Jeugd
22-mei-2019 19.15 Skeelercursus Volwassenen
22-mei-2019 19.15 Wekelijkse training
29-mei-2019 16.00 Skeelercursus Jeugd
05-jun-2019 16.00 Skeelercursus Jeugd

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar