Home

Stuk, stuk, stuk en nog eens stuk!

Zondag 18 mei zijn 7 leden van SNH naar Koblenz gegaan om daar de jaarlijkse marathon te rijden. Wij zijn s’morgens om 7.30 uur vertrokken met 2 auto’s en om 10.00 uur reden wij Koblenz binnen. Met prachtig weer kon het niet anders dan dat de stemming er goed in zat. Het eerste wat er te doen stond was inschrijven en/of de startspullen halen. Hier het eerste probleem. John en Henk hadden van te voren ingeschreven en betaald maar niemand kon daar uitvogelen of ze ook werkelijk betaald hadden. Dus: er zat niet anders op dan nog eens te betalen. Later wordt dit uitgezocht.

Na een lekkere bak koffie hebben wij ons omgekleed voor de wedstrijd.

Daarna met de trein naar de start vertrokken. De professionals waaronder natuurlijk ook onze Jasper, vertrokken een half uur eerder dan wij en het is best wel leuk om die “goden”weg te zien sprinten. Toen wij.

Jan, Joop, John kozen voor het snelste startvak en ook Evert, tegen de afspraak met mij in, kroop heel voorzichtig ook in die richting. Henk en Ed stonden in het tweede vak. Ed had zich voorgenomen het iets rustiger aan te doen i.v.m. zijn blessure.

Na de start moesten wij eerst 2 rondjes van 10km rijden en daarna via de B9 rechtstreeks naar Koblenz.

Zoals altijd werd er in het begin heel hard gereden maar dat weten wij zo langzamerhand wel. Behalve Jasper dan, die vloog er bij een scherpe bocht bijna uit en miste vervolgens de aansluiting van zijn groep. Jammer maar toen moest hij veel alleen doen.

Ook Evert kreeg het halverwege moeilijk, moest lossen en kwam helemaal uitgeblust over de finish.

Joop moest ongeveer bij kilometer 28 bij Jan lossen en ging vervolgens helemaal stuk. Ja stuk, wij hebben dat achteraf wel 10x moeten horen. Een goed excuus had hij wel. Zaterdagavond laat pas uit Frankrijk teruggekomen. Geen ideale voorbereiding dus. John en Jan hebben de wedstrijd wel normaal uitgereden waarbij mij de tijd van john wat tegenviel.  Mischien te veel last van de tegenwind gehad?

Henk en Ed zaten in een wat te rustig groepje en hebben heel veel kopwerk moeten verrichten om toch nog een redelijke tijd te maken. In hun groep zaten een paar Duitsers die alleen maar mee wilden rijden en geen kopwerk wilden doen.

Tijden:

Jasper:           : 1.11.45

Jan                 : 1.20.02

Joop               : 1.27.11

John              : 1.27.12

Ed                   : 1.35.58

Henk              : 1.36.08

Evert              : helaas weer geen tijd. Weer niet de goede chip om?

Na de wedstrijd gezamenlijk een heerlijke Erdinger gedronken en toen een lekkere koude douche. Jammer dat de organisatie het niet voor elkaar krijgt om het water warm te maken.

Na een voortreffelijke schnitzel huiswaarts gekeerd. Om 21.40 uur stonden wij weer in Heumen, moe maar voldaan.alt

Zie ook enkele foto's op Facebook.

Zoeken

Komende activiteiten

22-mei-2019 16.00 Skeelercursus Jeugd
22-mei-2019 19.15 Skeelercursus Volwassenen
22-mei-2019 19.15 Wekelijkse training
29-mei-2019 16.00 Skeelercursus Jeugd
05-jun-2019 16.00 Skeelercursus Jeugd

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar