Home

Schaatsteam DIY doet mee aan Alternatieve Elfstedentocht

De mannen van schaatsteam DIY zijn inmiddels in Nederland, de toppers zijn in Zweden en wij................ hebben het verhaal uit Oostenrijk van de Weissensee.

1e Alternatieve Elfstedentocht dinsdag 27 januari

alt

Het beloofde een mooie schaats dag te worden met matige vorst in de ochtend en een zonnige middag met temperaturen van net beneden het vriespunt. We gingen met z’n vieren (Robert, Evert, Jan en Joop) gezamenlijk om 7.30uur van start.

Na 2 ronden (25km) met z'n vieren gereden te hebben kwam het 2e peloton voorbij en besloten we aan te sluiten. Vrij snel liet Joop het gaan om nog een groepje naar achter te gaan, daar hij het iets te snel vond gaan. Evert, Jan en Ik reden lekker mee in deze 2e groep die er een straf tempo in had zitten.

Jan moest helaas na zo’n 90km de groep loslaten wegens hoofdpijn en maagklachten. Hij heeft na de doorkomst van de 100km (8 ronden) nog even langs de kant gezeten om wat te eten en te drinken om aan te sterken. Na weer vertrokken te zijn bemerkte Jan al snel dat het toch echt niet meer ging en moest hij helaas de strijdt na 112,5km staken.

Evert en Robert reden nog altijd in het 2e peloton en Joop had zijn ritme gevonden in de 3e groep. Robert had al echter 4 ronden (50km) de bevoorrading gemist en zonder eten en drinken kun je het echt niet volhouden. Evert pakte de daarop volgende ronde weer een zakje met drinken en eten en gaf deze aan Robert (dat noemen we teamgeest), Robert herstelde heel even, maar de bevoorrading kwam toch net te laat.

Na 130km kreeg Robert kramp in de benen en tenen en moest de groep laten gaan. Ook Joop moest op bijna hetzelfde moment de 3e groep laten gaan, Evert daar in tegen reed supersterk en bleef nog steeds voorin meerijden in de groep. Hij reed zelfs zo sterk dat hij regelmatig de koppositie pakt en het tempo aangaf. Robert bleef ondertussen in z’n eentje doorschaatsen, want wachten op 3e groep had geen zin, deze waren te ver achterop geraakt. Hij schaatste de laatste 70km solo uit en raakte daarbij nog niet eens veel achter op het 2e peloton.

Ook Joop reed de laatste 4 ronden solo en op wilskracht en karakter volbracht ook hij de 200km (16 ronden). Op het eind van de dag konden we de zeer positieve balans opmaken van:

Evert 200km in 7:43:03

Robert 200km in 7:52:51

Joop 200km in 9:12:47

Jan 112,5km in 4:18:57 (uitgevallen )

TIP: kijk ook eens op de Facebookpagina van DIY: [klik].

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar