Home

Heumen on Wheels 2015 matig bezocht

IMG 1921

Op 3 mei 2015 is HOW verreden. De weersverwachting voor deze zondag was slecht en dat had effect op het aantal deelnemers. 

42 inschrijvingen is niet waarop de organisatie had gerekend. Al met al is het weer tijdens de tocht erg meegevallen.

 

Ongeveer 25 deelnemers vertrokken om 10.00 uur vanuit de Terp in Heumen. De vrije tocht van 25 km was heel goed bezet door vooral leden van SNH. Zij vertrokken een kwartiertje later. Geen geluidswagen en geen voorfietsers dit jaar. Wel enige begeleiders op skates met een portofoon. Terugkijkend kan ik wel stellen dat dit een groot succes was. De snelheid van het peloton was perfect. Ongeveer 25 km per uur met de wind in de rug en mooi asfalt en 18 km per uur waar geklommen moest worden. Jammer dat na een paar kilometer een rijder uit Stevensbeek ten val kwam en plaats moest nemen in de bezemwagen. De eerste rustplaats was in Leur. Voor de eerste keer hier een rustplek wat goed bevallen is. Read More

De rit werd voortgezet naar Appeltern waar de tweede rustplek was. Vanuit hier begon het gedeelte van de vrije tocht. Een stevige bries recht van voor zorgde er voor dat dit gedeelte van de tocht voor iedereen erg zwaar was. De snelle mannen stonden al te popelen om te vertrekken. Aanvankelijk een kopgroep van 6 man maar uiteindelijk bleken Jan en Robin de snelste te zijn. 

De tweede groep was aanvankelijk groot. Ed schudde even aan de boom en toen waren er 3 groepjes. Hier waren enkele mannen uit Stevenbeek de snelste. 

Een groepje SNH-ers aangevuld met wat rijders van elders vormden de volgende groep. Hier werd afwisselend op kop gereden door de sterkste in de groep. Daardoor is deze groep min of meer in takt gebleven. 

Aangekomen in Heumen was iedereen erg voldaan en tevreden. Een half uurtje nadat de laatste rijder binnen gekomen was begon het te regenen. De thuisblijvers hadden zoals zo vaak dus ongelijk. 

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde HOW. 

Volgend jaar hopen wij op meer deelnemers maar leuk was het.

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar