Home

Koblenz 2011: Nog nooit, Nee nog nooit gebeurd

Op 28 mei blijft voor de 7 van SNH als een gedenkwaardige Mittelrhein-marathon van Koblenz . Daar werd weer een marathon georganiseerd langs de Rijn. Het zijn Ed, Henk en John die daar veel vaker waren. Robin en Evert gingen voor het eerst internationaal. En voor Frans en Lea was het hun allereerste marathon en nog wel internationaal ! 
Hoe zal dat aflopen ?  Hoe zal de start gaan met 1500 deelnemers?  Kan ik die afstand wel binnen de limiet halen?  Houd mijn knie het ? Het was licht bewolkt. Ongeveer 22 graden. Redelijk veel wind. Gedeeltelijk voor. Blijf dan in een treintje,anders wordt het zwaar, aldus Henk. De zenuwen waren merkbaar en zichtbaar. Robin schreeuwde na het startschot: allemaal een hele fijne tocht !!  Nota bene in het Nederlands.
De meute keek nog niet eens en lette alleen maar op om heelhuids over die dikke tijdsensor matten te komen. Dat wordt de netto tijd. Het was begonnen. De marathon werd door de toeschouwers weggeklapt. De adrenaline was op het toppunt. Zorg dat je tegen niemand aanrijdt of dat jezelf wordt aangetikt. Het verliep allemaal goed. Behalve voor John. Hij werd na 32 km door een loslopende hond die uit het publiek kwam, omver gesprongen. Samen met een andere skater ging hij hard tegen de vlakte en verloor zijn goede positie. Skeelerseczeem op knie en bil. De organisatie kon dit jaar het parcours niet de officiële lengte geven door werkzaamheden aan een gedeelte van het parcours. En de 38 km op de finish werd met super gevoel geklokt. Evert was als eerste. Daarna Henk samen met Ed in 1 uur 16. John toch nog in 1.19.29  Robin glunderde vermoeid met 1.21.37  En Frans en Lea  bleven ook nu close : 2 uur  en 9 minuten, hoewel Lea  toch nog 1 seconde sneller dan Frans registreerde.
Wat een ervaring ! Super die marathon langs de Rijn.
Maar wat was de tijd van Evert ? Dat weet niemand. Hij had een verkeerde Champion chip. Eentje van Triavium. En die doen het alleen op de Nederlandse ijsbanen. Maar hij was echt de eerste. Zeker anderhalve minuut.  Ja ja.  Machtig mooi. En mijn knie deed wat ik wilde. Gaan met die banaan.
Het was een prachtig dag. Na middernacht waren wij  thuis. Morgen lekker uitslapen en nagenieten.
Volgend jaar blijven we op de camping, aldus...

Zoeken