Home

Eerste ledentocht mooie hindernisbaan

Ledentocht casanova 2015De eerste ledentocht van dit jaar was een groot succes. De eerste deelnemers verzamelden zich al om 9.00 uur bij Hubert en Judith. Hun “hutje op de hei”was niet geschikt als startpunt vanwege het zandpad dat naar hun huis loopt. Henk, die de tocht had uitgezet, vond 300 meter klunen door het zand wat al te ver. Na het drinken van een kopje koffie en natuurlijk een punt bosbessentaart zijn wij met 18 deelnemers in de auto gestapt en naar Balgooy gereden. Omdat Henk wist wat ons te wachten stond daar eerst wat oefeningen gedaan om goed te kunnen remmen en klunen.


De weersverwachting voor de dag gaf aan dat het zeker tot 14.00 uur droog zou blijven dus iedereen wilde toch zo snel mogelijk starten.

Het eerste opstakel was de Graafse brug. Een niet zo’n moeilijke afdaling, was het niet dat wij aan het einde een haakse bocht naar rechts moesten maken. Niet te veel vaart maken en vol in de remmen voor de bocht was het advies van Henk.

Dan denk je, dit was het dus en nu lekker gaan met die banaan. Skeeleren maar. De waarheid was heel anders. Na een paar 100 meter weer een obstakel. Een wildrooster. Tja, en ook dat is voor sommigen best moeilijk om overheen te komen. Met wat hulp toch zonder ongelukken iedereen door. Er komen er nog 11 zei Henk. Nou, het waren er dus 15!

De eerste stop was in Keent. Keent zult U zeggen? Ja, zoek maar op een kaart waar dat ligt. Super lokatie. Toen verder via auto maar niet koeien vrij fietspad naar Overlangen, Neerloon en Ravenstein. Vanuit hier naar onze tweede stop in Demen. Hier moesten wij ook de Maas oversteken met een klein veerbootje. De oprit naar deze sloep was zo stijl dat velen van ons de grootste moeite hadden overeind te blijven. Zelfs Ed ging onderuit. Hebben wij helaas geen foto van, omdat hij de fotograaf op deze dag was. Via Batenburg en Niftrik naar huis op de dijk. Hier hadden wij veel last van tegen- en zijwind. Met behulp van Henk en Ed heeft toch bijna iedereen het einde gehaald. Nicole werd bij Hoogheert door haar man opgepikt maar ik weet zeker dat ze die paar kilometertjes ook nog wel gehaald zou hebben. Bij het startpunt aangekomen lekker genoten van een kop soep en toen voldaan naar huis. En…… daarna begon het te regenen. Perfecte dag dus.

Bedankt Judith, Hubert en Henk namens alle deelnemers.

Voor foto's zie:

https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipNphsyuhrM2XyEqObGEoXa90olxUC7o8ddCFzak


Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar