Home

Het is gelukt!

Dijkenloop4Meedoen aan een toertocht stond al veel langer op mijn planning, maar steeds weer stelde ik het uit. Mede door de overredingskracht van Frans en Henk, heb ik uiteindelijk besloten er toch maar voor te gaan deze keer: Skeeleren over dijken in Beneden Leeuwen. Samen met Lea, zij had deze tocht ook nog nooit gereden. We zouden samen de 50km gaan trotseren. Wel of niet binnen de gestelde tijdslimiet van 2.5 uur, dat maakte ons niet zoveel uit..

Na de week ervoor een deel van de route al verkend te hebben, wist ik al een klein beetje wat me te wachten stond.

Zondagochtend vroeg op, iets vroeger dan de rest waarschijnlijk, want ik wilde voor de start al wat geskeelerd hebben, op naar Leeuwen. Daar de skeelers aan. Kwam ik Jan en Evert nog tegen, zij keken wel erg verbaasd dat ik om 8.00 uur ’s ochtends al op de skeelers stond.. Mijn “opwarmingsrondje” gereden, terug naar de kantine van Leones en wachten op de rest. Terwijl ik bezig was mijn zenuwen wat in toom te houden, druppelde iedereen van SNH langzaam binnen. En het waren er nogal wat: Charl, Lea, Frans, José, Monique, Ben, Ine, Hanneke, Gijs, Martijn, Jolanda, Henk, John, Jan, Evert, Franklin, Hubert en.. de meesten in het oranje. Om 9.15 uur richting start waar iedereen zich verzamelde. Ieder met zijn of haar eigen doel: tijd verbeteren, tocht uitrijden, of zelfs: de tocht WINNEN, want dat had Gijs zich ten doel gesteld… “Nou, succes Gijs, ik ben al blij als ik het haal..”, waren mijn gedachten..

Om 9.30 uur werd dan eindelijk het startsein gegeven. Hoewel er vanaf de start al direct snel gereden werd, kon ik Lea toch nog aardig bijhouden. Ben, wie deze tocht ook nog nooit gereden had sloot zich bij ons aan.

Even verder konden wij ons vervolgens aansluiten bij Frans en Ine. Vanaf dat moment reden we met z’n vijven. We moesten Ine wel een paar keer terugfluiten, omdat ze soms niet in de gaten had dat ze steeds ietsje harder ging rijden, maar samen met Frans en Ben heeft ze veruit het zwaarste werk verricht door afwisselend op kop te rijden met vaak behoorlijk zware tegenwind!!

Op deze manier hebben we samen het Land van Maas en Waal doorkruist, het lukte ons zelfs om ondertussen ook nog te genieten van de omgeving en de gezelligheid onderweg.

Van tevoren leken die 50km een onmogelijke opgave, maar het verliep allemaal erg goed. Eenmaal in Dreumel, nog 20 km te gaan, wist ik dat het zou gaan lukken. Ik voelde me nog steeds redelijk goed en die 20km, zouden ook nog moeten kunnen.

Aan het einde van de dijk in Boven Leeuwen, begon ik er zelfs in te geloven dat we ook nog eens binnen de 2.5 uur zouden blijven… Hoewel het laatste stuk toch net even iets langer was dan dat ik van tevoren had ingeschat, reden we toch om 11:55 uur samen over de finish. Gelukt! Wat was dat gaaf!!!

En Gijs, ja ook hem was het gelukt: hij was de winnaar van de tocht. Met 1:30:34 uur op de klok kwam hij als eerste over de finish, echt knap! Gefeliciteerd, Gijs!

Ook de anderen hadden het allemaal ruim binnen de 2.5 uur gehaald. Sommigen hadden liever iets eerder binnen willen zijn, om hun tijd van vorig jaar te verbeteren, maar volgens mij was uiteindelijk iedereen dik tevreden met zijn of haar behaalde resultaat.

We hebben met z’n allen nog even wat gedronken in de kantine en gewacht op José. Helaas zijn we hem misgelopen en weten we niet hoe het hem is vergaan. Maar in je eentje 50km rijden, petje af, José! Ik vindt het al knap dat je er aan begint. Als ik het allemaal alleen had moeten doen, was ik zeer waarschijnlijk niet eens aan de start verschenen…

Nicole


Vor foto's zie:

https://picasaweb.google.com/108369465107315635600/20150906BendenLeeuwen


Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar