Home

Skeeleren voor Villa Pardoes

In Villa Pardoes in Kaatsheuvel kunnen ernstig zieke kinderen samen met hun ouders een week lang van een zorgeloze vakantie genieten. Dit goede doel wordt sinds enkele jaren gesteund door de Brabantse Plattelandstocht in ’s Gravenmoer.

Afgelopen zondag reisden Henk en Nicole ook af naar ’s Gravenmoer. Daar vond voor de 9e keer deze Brabantse Plattelandstocht plaats.P1140252 Medium

Deze tocht, die opgedeeld is in ronden van 11, 30 en 55 km, start ook op het platteland. Startpunt is Boerderij de Veertel; omkleden tussen de jonge kalfjes, zitten op strobalen en iedere tocht eindigt met een rondje door de koeienstal.

Henk en Nicole kozen ervoor om alleen de tochten van 11 en 30 km te rijden; Henk moest op tijd thuis zijn i.v.m. de Wijchense kermis en voor Nicole waren 96 km nog wat te hoog gegrepen.

De 11km werd in een heel rustig tempo gereden zodat de beginnende en jongere skeeleraars deze tocht ook goed konden uitrijden. Tussendoor snoep en drinken voor iedereen.

Vervolgens startte de 30km tocht: Die voerde naar Kaatsheuvel, via recreatiepark Droomgaard en Villa Pardoes naar een stuk door de Loonse en Drunense Duinen. Op de rustplaats was meer dan voldoende te eten en te drinken en het dweilorkest zorgde daar voor een gezellige sfeer.

Eenmaal terug op de boerderij, wat napraten en de rijders van de 55km uitzwaaien.

Een erg leuke tocht, met echte Brabantse gezelligheid. Het was eigenlijk jammer om de 55km niet te rijden, misschien volgend jaar.P1140232 Medium

Zoeken

Komende activiteiten

Het Weer

Schaatsweer
Heumen
Meer schaatsweer in Heumen

Buienradar