Home > Over SNH

Informatie over SNH

SNH
De SNH is opgericht in 2002 en biedt diverse activiteiten op het gebied van skaten, skeeleren en schaatsen op natuurijs. De SNH is aangesloten bij de KNSB. De vereniging bestaat uit jeugd en volwassenen. De grootste groep is recreanten die het leuk vinden om wekelijks een tochtje te maken. De andere groep wil lekker op tempo trainen. Leeftijd van de volwassenen varieert van circa 20 tot 70 jaar.

Skaten en Skeeleren
Het skate- en skeelerseizoen loopt van maart tot en met september. Er kunnen cursussen gevolgd worden, elke week wordt er getraind en er worden diverse malen gezamenlijke tochten gereden.

De lessen worden gegeven op woensdag van 19:15 tot 20:15 uur voor volwassenen. De verplichte helm kan eventueel gehuurd worden. Voor meer informatie over de cursussen zie onder "Inline-skaten/lessen"

Wij bieden de mogelijkheid om 's zomers iedere woensdagavond te skeeleren in groepsverband van gelijk niveau. Voor beginners is er een ronde van circa 12 km en voor gevorderden een ronde van 20, 25 en 30 km. Het vertrekpunt is vanaf de parkeerplaats achter bij het wijkcentrum “De Terp” in Heumen om 19:15 uur. Iedere groep is ongeveer 75 minuten onderweg. De routes lopen allen in het gebied tussen Heumen en Wijchen.

Voor de diehards is er op zondagmorgen een pittige trainingsronde langs de Zevenheuvelen. Totale afstand is 34 km en er wordt na elke klim gewacht op de achterblijvers. Daarnaast wordt er ook regelmatig gezamenlijk in het weekend een tocht gereden. En er is onze eigen jaarlijkse Heumen-on-Wheels. Een skeeler festijn van kidsrace tot pelotonstocht.

Voor de veiligheid is een valhelm voor iedereen verplicht. Knie-, pols- en elleboogbescherming wordt aanbevolen.

Natuurijs schaatsen
In de winter wordt er, bij aanwezigheid van voldoende natuurijs, buiten georganiseerd geschaatst.  Voor de kilometervreters is er ook nog de jaarlijkse Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee.

Locatie
De SNH skate trainingen starten vanuit wijkcentrum “De Terp” in Heumen. Hier maken wij gebruik van de kleedruimtes en is er mogelijkheid voor een drankje achteraf.

Rekening nummer SNH

NL62RABO0186790384

Algemene SNH Folder

Zoeken

Komende activiteiten